M+M+M+M Koumarovi Vítejte nám přátelé!
 

Dovolená 2006

17. - 26. 7. 2006

Ahoj, tak a máme dovolenou za sebou. Tentokráte jsme se vypravili na Slovensko, do známého letoviska Senec. Také jsme na slovensku navštívili hrad Červený kameň a na moravě poté vinařskou obec Mutěnice a v Mutěnicích - muzeum vinařství a myslivosti provozovaném firmou Sklepy Jarošek Mutěnice.

No pěkně popořádku. Nejprve jsme dorazili do Rohatce a Hodonína, kde jsme byli pohoštěni a poseděli jsme s kamarády a známými. V Hodoníně jsme navštívili muzeum naftového dobývání, prohlédli jsme si jeho expozice a poslechli velmi zajímavý výklad o dobývání nafty na území naší republiky.
V pondělí ráno jsme se sbalili a vyrazili jsme z Hodonína směrem naše cílové město - Senec. Po celkem přijatelné cestě jsme dorazili na místo a jali jsme se hledat ubytování. Já s Markétkou jsme původně chtěli nocovat pod stanem, na což jsme byli také řádně připraveni, ale našim známým, kteří jeli s námi se podařilo získat po delším hledání ubytování v bungalovu za celkem pro nás přijatelnou cenu - 333Sk na osobu a tak jsme se mohli nastěhovat. Ubytování to bylo celkem na dost dobré úrovni, vybavená kuchyňka, televize, dvě koupelny, prostě veškerý komfort, který jsme potřebovali. Pak už jsme se jenom uvelebili na pláži. Bohužel letos město Senec získalo dotaci na čištění dna jezera a tak se nám do vody moc nechtělo. Voda byla lehce zakalená a nevypadala příliš vábně. Nu což, přesto jsme se i okoupali.
V úterý jsme vyrazili na prohlídku hradu Červený kameň, kde jsme se mohli pokochat nejen krásami tohoto hradu, ale i nádhernou vyhlídkou do okolí. Potkali jsme zde také, jak je na takovýchto místech obvyklé, pávy. Co nás ale překvapilo, měli tady páva „albína”. Byl to samec, byl kompletně bílý a byl nádherný. Škoda jen, že měl téměř úplně vypadaný ocas, rozevřený musí vypadat úchvatně. Ostatně ho najdete níže na fotce.
Ve středu jsme si udělali odpočinkový den. V podstatě jsme jen odpočívali, doplnili jsme si zásoby potravin a poprocházeli jsme se po Senci. Někteří navštívili i místní aquapark Aquathermal Senec. Pravda cena za vstup 300SK na osobu a 3 hodiny byla celkem dost vysoká. Večer jsme si udělali projížďku místním vláčkem kolem Slnečných jazer.
Ve čtvrtek jsme se vydali na průzkum možností koupání na druhém jezeře zvaném „Hlboké jazero”. Našli jsme zde nádherné koupání. Pravda celkem prudké klesání dna, ale křišťálově čistá voda, s viditelností alespoň 4m do hloubky.
V pátek jsme ještě jednou navštívili Hlboké jazero. Tentokráte jsme vyzkoušeli nudapláž v domnění, že se bude lépe koupat, neboť u nudapláže byl celkem velký plac, kde bylo jen pokolena vody, ale velmi brzi jsme zjistili, že to nebude to pravé. Dno bylo poseto spoustou kamínků, které měly celkem větší rozměry a velmi tlačili do nohou, tedy pohyb po nich byl dost bolestivý. Tak jsme se tedy nastěhovali na stejnou plážičku, kde jsme byli i ve čtvrtek. No a to byl poslední pobyt u seneckých jezer. Večer jsme se pobalili a vrátili jsme se zpět do Hodonína.
V Hodoníně jsme pak strávili zbytek dovolené. Vyzkoušeli jsme místní koupaliště, pojezdili po návštěvách a pomalu se chystali na další výlet. Cílem bylo muzeum vinařství a myslivosti v Mutěnicích provozovaném firmou Sklepy Jarošek Mutěnice. Shlédli jsme zde krátký film o této firmě, výrobě vína a destilátů a také okolí Mutěnic. Poté jsm si prohlédli jednotlivé expozice a také jsme si něco koupili z místní produkce.
To už se blížil konec naší dovolené a tak jsme již tradičně koupili broskve na zavařování a vydali jsme se k domovu.

Fotogalerie

Kategorie:
 
 
by R & T