M+M+M+M Koumarovi Vítejte nám přátelé!
 

Hukvaldy - Štramberk – Kopřivnice

12. 7. 2003
#####
Jako obvykle začnu plánovaným srazem. Sešlo se nás v určený termín celkem 7. Rozdělili jsme se do dvou aut a vyjeli jsme na první plánovanou zastávku našeho dnešního výletu. Do obce Hukvaldy, nad kterou se tyčí zřícenina hradu Hukvaldy jsme dorazili bez problémů a tak jsme se mohli vydat k prohlídce hradu a městečka.

Cestou jsme se zastavili u pomníku Lišky Bystroušky, který je zde postaven na počest prvnímu uvedení známé stejnojmenné opery Leoše Janáčka. Z hradní věže byl nádherný výhled do okolí a to všemi směry. V hradním amfiteátru jsme se občerstvili svačinou a pak jsme zamířili zpět do městečka, kde jsme se také zašli podívat k památníku Leoše Janáčka.

Po prohlídce Hukvald jsem se dohodli, vzhledem k času, že zkrátíme předpokládanou trasu a pojedeme přímo do Kopřivnice. Odtud jsme vyrazili po modré značce směr Štramberk. Cesta vedla kolem rozhledny na Bílé Hoře, která se nachází v nadmořské výšce 557m n.m. Většina z nás si vystoupala na tuto rozhlednu odkud měli možnost sledovat krásu okolních vrchů a krajin. Další naše kroky vedly do již zmiňovaného Štramberku, konkrétně ke Štramberské Trůbě. Zde jsme již všichni vystoupali na vyhlídku a mohli jsme se pokochat nádherným výhledem jak na samotné město Štramberk, tak na celé rozlehlé okolí. U věže hrála country kapela Cizinci, která byla slyšet po celém okolí, takže nám zpříjemňovala náš pochod. V podhradní restauraci jsme si dali velmi pozdní oběd a vyrazili jsme na další cestu. Prohlédli jsme si malebné náměstí Štramberku a poté jsme pokračovali zpět do Kopřivnice. Cestou jsme si také v Kopřivnici prohlédli Fojtství, kde se nachází pamětní deska zakladateli Tatry panu Ignáci Šustalovi.

Po prohlídce města jsme nasedli do našich vozů a odjeli jsme směr Holešov

Závěr :
#####
Počasí nám celkem vyšlo. Ráno to vypadalo na celodenní déšť, ale naštěstí spadlo jen pár kapek. Po obědě se již vyjasňovalo a tak jsme si užili i sluníčka. S výletem byli všichni spokojeni a shodli jsme se na tom, že se sem ještě někdy vrátíme, aby jsme mohli poznat více z této krásné části naší země.

Fotogalerie

Hukvaldy - Štramberk – Kopřivnice

12.7.2003

Program:

  • v 7:30 sraz účastníků na parkovišti u internátu A. Po krátké instruktáži o trase vyjedeme do oblasti plánovaných túr.
  • Hukvaldy : - prohlídka zříceniny nejmohutnějšího moravského hradu a obory rozprostírající se kolem, ve které můžeme vidět muflony a daňky, navštívit rodný dům Leoše Janáčka, divadlo v přírodě, atd. Délka trasy je asi 5 km.
  • Štramberk – Kopřivnice: - z okrajové části Frenštátu pod Radhoštěm, od restaurace Na šenku, se vydáme po červené značce směrem na Lichnov do přírodní oblasti klidu Červený kámem, přes kterou se dostaneme do městečka Štramberka. Po prohlídce tohoto na zajímavosti bohatého městečka se dáme na zpáteční cestu po modré přes Kopřivnici (možnost návštěvy technického musea), kde odbočíme po žluté na hrad Šostýn a vyhlídku Raškův kámen odkud pak dojdeme do výchozího místa této asi 16 km dlouhé túry.
  • předpokládaný společný odjezd domů bude mezi 18. a 19. hod.
Doprava :
  • vlastními auty
Poznámka :
  • Nezapomeňte na vhodné oblečení, obuv a občerstvení na cestu.

Výbor oddílu turistiky si vyhrazuje právo změn !
Kategorie:
 
 
by R & T