M+M+M+M Koumarovi Vítejte nám přátelé!
 

S trpaslíky do Prahy

3.7.2010 - sobota

Tentokráte jsme se sešli v menším počtu - bylo nás jen 10, z toho čtyři trpaslíci. Nicméně nám to nijak neubralo na chuti a tak jsme vyrazili vstříc výletu do Prahy.
Cesta ubíhala celkem rchle, nikde žádné zdržení, tak jsme dorzili do Prahy kolem oběda. Všichni jsme se najedli a vyrazili jsme na první místo - Staroměstské náměstí. Cestou jsme vyzkoušeli jednak autobus a poté i metro. Vystoupili jsme na stanici Staroměstská a vydali jsme se na náměstí.

Tady probíhala prezentační akce společnodi Hyunday, někteří se rádi zaposlouchali do muziky, která byla součástí prezentace. Někteří si prošli náměstí a společně jsme se pak podívali na odbíjení orloje na Staroměstké radnici.
Poté jsme se vydali pražskými uličkami směr Karlův most. Přešli jsme po Karlově mostě, prohlédli si sochy, shlédli jsme Hradčany a vydali jsme se ke spodní stanici lanovky na Petřín.
Postupně jsme nastupili do lanovky - byli jsme nuceně rozděleni na dvě skupiny,kvůli počtu osob. Na horní stanici jsme se, ale opět sešli a mihli jsme pokračovat po krátkém odpočinku dále. Naše první cesta na Petříně vedla kolem rozhledny do zrcadlového bludište. Tady jsme si prošli bludištěm a došli jsme až k zrcadlové síni. Hodně jsme se nasmáli u jednotlivých zrcadel. Po důkladném vysmátí se jsme se přesunili na Petřínskou rozhlednu.
Po vyšlapání všech 299 schodů se nám naskytl nádherný výhled na Prahu. Poté, co jsme se dostatečně vynadívali jsme opět oněch 299 chodů sešlapali dolů, aby jsme mohli navštívit výstavu umístěnou v suterénu rozhledny nazvanou - Jára Cimrman, génius, který se neproslavil. Mohli jsme zde vidět spoustu vynálezů a zlepšováků vynalezených výše zmiňovaným géniem, např. čističku na kravaty, myčku na auta, původní model Eifelovy věže a podobně.
Jelikož se odpoledne nezadržitelně krátilo, vydali jsme se na cestu k výstavišti, kde je umístěna křižíkova fontána, kteou jsme měli v plánu navštívit. Po zakoupení vstupenek jsme se šli ještě navečeřet. Navštívili jsme restauraci "Na střídačce". Výsedek nebyl nic moc, ale co se dá dělat. Jídlo ani pití nás nenadchlo, ale hlad je hlad.
Přiblížil se čas začátku představení a tak jsme se přesunuli ke vstupu do fontány. Po usazení obecenstva začalo představení. Naše mělo název „Shall we dance (hity z filmu Hríšný tanec,Flashdance)”. Fontána byla krásná, při postupném ubívání denního světla byly zřejmé i světelné efekty. Taneční vystoupení nebylo až tak skvělé, ale co se dá dělat. Tanečníci občas vypadali, že si spletli muziku ke svému vystoupení. Nicméně celkový dojem byl dobrý.
V pozdních večerních hodinách jsme pak dorazili na ubytovnu.

4. 7. 2010 - neděle

Na dnešní den bylo v plánu navštívit pražskou zoologickou zahradu. Po snídani jsme se tedy vydali na cestu přes celou Prahu. Nejdříve autobusem, pak metrem a nakonec ještě opět autobusem. Sdárně a bez úhony jsme dorazili na místo.
Při návštěvě ZOO jsme si prohlédli postupně spoustu výběhů s různými zvířátky. Také jsme shlédli krmení lachtanů, nechali jsme se vyvézt lanovkou do vyšší části ZOO. Také jsme si dali v ZOO oběd. Zajímavé byli značky, pokud dosahovala voda při povodních v roce 2002. V některých místech jsme chodili asi 6m pod hladinou.
Po návštěvě ZOO jsme se vrátili na ubytovnu, aby jsme si vyzvedli věci a vydali jsme se do jednozho z největších aquaparků ve střední Evropě - Aquaparku Praha Čestlice. Tady jsme si zakoupili vstupenky, prodrali se zvláštním systémem šaten a skříněk a už jsme si mohli zařádit na atrakcích, které nám aquapark nabízí. A že jich není málo. Spousta bazénů a bzénků, výřivky, skluzavky, tobogány a podobně. Trpaslíci i dospělí se vyřádili podle chuti.
Večeři jsme si dali v restauraci aquaparku a pak jsme již vyrazili na ubytovnu.

5. 7. 2010 - pondělí

Dnešní den jsme si vyhradili k návštěve Pražského hradu a jeho součástí. Vyrazili jsme tedy jsko obvykle autobusem a pak metrem na stanich Hradčanskou. Jako první jsme narazili na Píseckou bránu, u které jsme se všichni společně vyfotili. Poté jsme pokračovali kolem královských zahrad až ke hradu.
Po letmé prohlídce a zjištění, že jsou všude obrovské fronty jsme se rozhodli opustit hrad a sejít do města. Cestou ještě na hradě jsme narazili na výstavu hraček a bárbín. Tuto výstavu jsme k velké radosti trpaslíků navštívili. Bylo zde k vidění spousta druhů hraček. Také se zde věnovali historii vánočních stromečků. Zajímavá byla také výstava věnující se fenoméni Barbie. Byly zde vystaveny také předchůdkyně bárbín.
Z oken výstavní síně jsme si také mohli prohlédnout Zlatou uličku, která je z důvodu rekonstrukce inženýrských sítí pro veřejnost uzavřena.
Po prohlídce muzea hraček jsme se vydali po Starých zámeckých schodech do města. NA Václavském náměstí jsme si dali oběd v České restauraci.
Po obědě jsme se vydali do nedalekého muzea voskových figurín. Tady jsme si prohlédli vystavované figuríny slavných osobností z celého světa. Postavy byly jak z politické scény, tak z duchovního světa a v neposlední řadě také z umělecké sféry.
Po prohlídce muzea jsme se rozhodli pro prohlídku botanické zahrady. Pro cestu do zahrady jsme využili opět služeb metra a tentokráte i tramvají. Při vstupu do skleníků zahrady nás přivítali dva papoušci, kteří byli velmi vděční za naši pozornost. S radostí se předváděli a trpaslíky přemluvit k návštěvě skleníků byl nakonec celkem problém. Nicméně se podařilo a prošli jsme si i skleníky.
Po prohlídce botanické zahrady jsme se ještě dohodli na návštěvě nákupního centra. Prohlédli jsme si obchody jak v Palladiu, tak v Kotvě. Ještě jsme si sitihli prohlédnout Prašnou bránu, která se nachází nedaleko výše zmiňovaných nákupních center a pak jsme se již unaveni vydali na ubytovnu.

5. 6. 2010 - úterý

Po snídani jsme předali ubytovnu a vyrazili jsme na první zastávku. Po předchozí domluvě jsme do programu zařadili návštěvu muzeum automobilů Škoda, které se nachází v Mladé Boleslavi. Tady jsme si prohlédli sbírku automobilů, která mapuje historii automobilky od jejího vzniku. Mohli jsme shlédnout také 3D kino o výrobě automobilů. V muzeu jsme také viděli spoustu jiných věcí, které se váží k historii automobilka, jako například různé motory, ale i hračky, letáky a podobně.
Po prohlídce jsme vyrazili na Konopiště. Při příjezdu na parkoviště se celkem zatáhla obloha a my jsme se uchýlili do místní restaurace Nová myslivna, kde jsme si dali oběd. Než jsme poobědvali, tak se vpršelo a my jsme mohli v klidu a bez deště vyrazit na prohlídku zámku. Neš jsme se dostali na řadu, tak jsme si byli prohlédnout také okolí zámku. Potkali jsme nejenom páva, ale mohli jsme také zahlédnout zámeckého medvěda Kazimíra, který sice spinkal v brlohu, ale vidět ho kousek bylo. Poté jsme si šli prohlédnout zámek.
Část naší výpravy po prohlídce zámku vyrazila na cestu k domovu a část ještě navštívila muzeum motocyklů značky Jawa, které se nachází v Kopřivnici. Tady jsme si mohli prohlédnout spoustu motocyklů jak značky Jawa, tak i jiných značek, například ČZ.
Po prohlídce muzea se i zbytek výpravy vydal na cestu k domovu.

Závěr:

Na záver bych chtěl poděkovat všem účastníkům, za podněty a připravenost na cesty, což jistě přispělo k bezproblémovému průběhu celého výletu. Počasí se nám také vydařilo. Deště se nám vyhnuly, pršelo buď přes noc a nebo mezi návštěvami muzeí, takže jsme nemuseli použít ani deštníky a ani pláštěnky.
Budu se těšit na další společný výlet s našimi trpaslíky.

Fotografie:

Fotek vzniklo na výletě požehnaně, proto opět větší galerie, kterou naleznete zde:


Vstup do galerie
.

Turistický výlet„S trpaslíky do Prahy”

3. – 6. 7. 2010

Program:

3. 7. 2010 – sobota

  • Odjezd v 900 hod ze Všetul od bývalého cukrovaru. Vyrazili by jsme směr Kroměříž, kde najedeme na dálnici – nutno mít dálniční známku.
  • Po příjezdu se ubytujeme, něco sníme a vyrazme do města. Jako první cíl si vybereme Staroměstské náměstí, kde se podíváme na Staroměstský orloj. Odtud se vydáme směrem ke Karlovu mostu. Odtud pak Kampou k dolní stanici lanovky na Petřín, kde vystoupáme na rozhlednu, ze které se nám naskýtá jedinečná možnost prohlédnout si Prahu z výšky.
  • Na Petříně pak navštívíme legendární zrcadlové bludiště.
  • Večer dle dohody navštívíme představení Křižíkovy fontány (některý ze dnů dle výběru programu – ještě se domluvíme).

4. 7. 2010 – neděle

  • Po snídani bychom se mohli podívat do pražské ZOO, kde nás čeká program – měsíce na ostrovech, tentokráte Indonésie – Borneo.
  • Oběd bychom si mohli dát v ZOO
  • Navečer by jsme se mohli přesunout do Průhonic, kde je umístěn největší zábavný aquapark ve střední Evropě.
  • Navečer se přesuneme do místa našeho ubytování a bude následovat obvyklý večerní program.

5. 7. 2010 – pondělí

  • Po pravidelné ranní očistě a snídani vyrazíme opět do města, tentokráte do sídla našich pánů – Pražský hrad. Prohlédneme si katedrálu, hrad i královské zahrady.
  • Podle nálady pak můžeme navštívit buď národní muzeu, popřípadě muzeum voskových figurín a nebo se nabízí možnost vystoupat na Vyšehrad.
  • Večer se sejdeme na ubytovně a společně si jako obvykle pokecáme, případně zazpíváme.

6. 7. 2010 – úterý

  • Po snídani a předání ubytování vyrazíme na nedaleký zámek Konopiště. Zde si prohlédneme zámek a zahradu.
  • Po prohlídce zámku si dáme oběd.
  • Poobědě si můžeme ještě prohlédnout místní muzeum motocyklů značky Jawa.
  • Poté se již pravděpodobně rozjedeme k domovu.
Doprava :
  • Vlastními auty (cesta tam asi 280km, celkem najezdíme asi 630km)
  • Po Praze navrhuji koupit 72-hodinovou jízdenku v ceně 330,- Kč/dospělou osobu (Umožňuje cestování 1 dítěte od 6 do 15 let s sebou bezplatně.), která by nám měla vystačit na celý pobyt.
Ubytování :
  • Pension
    Zahradní město
    (Ubytování je řešeno formou buněk 2+3 což znamená že jeden dvoulůžkový pokoj sdílí sociální zařízení s jedním trojlůžkovým pokojem.)
Stravování :
  • Vlastní, případně v okolních restauracích, jako obvykle
Cena zájezdu :
  • Dospělí i děti na lůžku 735,- Kč (3x245,-Kč)
  • Děti bez nároku na lůžko a stravu zdarma
Poplatky :
Přihlášky :
  • Přihlášku na akci je nutno podat nejpozději do 17. 6. 2010 u p. Koumara to buď na e-mail: mkoumar@centrum.cz nebo na mob.: 724 794 005
!!!!! Změny programu si vyhrazují trpaslíci !!!!!
Kategorie:
 
 
by R & T