M+M+M+M Koumarovi Vítejte nám přátelé!
 

S trpaslíky na Praděd

5. 7. 2007 – čtvrtek

Na tento výlet se tentokráte vydalo celkem šest rodin. Některé s malými dětmi, jiné bez dětí a celkem jsme tedy tvořili skupinku osmnácti osob, z toho bylo celkem šest dětí.
Po počátečním seznámení se naše kolona čtyř aut vydala vstříc našemu prvnímu cíli - hradu Sovinci. Tady nás sice zastihl déšť, ale ten nás neodradil od jeho návštěvy. Rádi jsme si prohlédli jeho výzdobu a poté někteří z nás navštívili také přilehlý kostelík s jeho věží.

Největší přeháňku jsme přečkali v místní restauraci, kde jsme si dali oběd a pak jsme pokračovali dál, k naší další zastávce, která se nacházela jen kousek od Sovince a to do vesnice Jříkov, kde se nachází Pradědova galerie u Halouzků. tady jsme si mohli prohlédnout nádherné vyřezávané sošky, obrazy, zvířátka a podobně. Mají tady také několik prací, jež byly zapsány do Guinessovy knihy rekordů a kuriozit a to největší vyřezávaný obraz o rozměrech 5,5 x 2,2 m, dále pak největší vyřezávanou sochu a nakonec ještě největší vyřezávaný betlém na světě v životní velikosti. Galerie se nám moc líbila a vřele ji můžeme doporučit k návštěvě.
Po prohlídce galerie jsme již vyrazili do místa našeho ubytování v Suché Rudné. Tady nás přivítali, předali nám klíče od chaty a my jsme si na chvíli oddechly a poté vyrazili na večeři. Po večeři jsme si na chvíli sedli, trošku pozpívali a postupně jsme poukládali sebe a hlavně děti ke spánku.

6. 7. 2007 – pátek

Vzhledem k počasí jsme se rozhodli k záměně denních plánů a vyrazili jsme místo na Praděd na Rejvíz. Tady nás přivítalo sice sluníčko, ale jenom chvilkama a také s pořádným větrem. Naštěstí cesta vedla převážně lesem, tak jsme byli větru uchráněni. Postupně jsme dorazili k Velkému mechovému jezírku, které jsme si prohlédli a vydali jsme se na zpáteční cestu. K autům jsme dorazili kolem oběda a tak jsme si zašli na polívku a něco jsme popapali.
Po napapání jsme vyrazili směr jeskyne Na pomezí, které se nacházejí u městečka Lipová-lázně. Tady jsme po počátečních problémech se zaparkováním jsme zdárně zaparkovali a vyrazili k jeskyním. Tady jsme zjistili, že si budeme muset počkat, neboť je o vstup velký zájem. Načeš jsme se tedy usadili poblíž vstupu do jeskyní a vyčkali času naší prohlídky. Návštěva jeskyní byla zajímavá nejen pro dospělé, ale líbila se i našim trpaslíkům.
Po prohlídce jsme se již přesunuli zpět do naší chaty a po krátkém odpočinku vyrazili na večeři.
Po večeři jsme ještě chvilku poseděli a popovídali jsme si a pak už jsme šli všichni spát.

7. 7. 2007 – sobota

Dnešní ráno bylo celkem pěkné a tak jsme vyrazili na nejvyšší horu moravy - Praděd. Jedna skupinka vyrazila do Karlovy Studánky, odkud se vydala na Praděd pěšky a druhá se vydala auty na Ovčárnu, odkud se vydala také na Praděd.
Počasí bylo sice pořád pošmourné a foukal dost silný vítr, ale to nás neodradilo od výletu a tak jsme se vydali vstříc vrcholu. Postupně jsme všichni dorazili až na vrchol a mohli jsme se alespoň částečně, tedy co nám povolilo počasí, rozhlédli po okolí.
Výhled sice nebyl moc velký, ale i tak jsme měli radost ze zdolání Pradědu. Po svačince jsme vyrazili zpět na Ovčárnu.
Jelikož ještě bylo ještě dostatek času, tak jsme připravili táborák a společně s dětmi jsme si opekli špekáčky. Trošku jsme si odpočinuli a vyrazili na večeři. Po večeři jsme si ještě zahráli stolní hokej a pak už jsme si nerušeně mohli zanotovat při kytaře. Pak u jsme se postupně odebrali do hajan.

8. 7. 2007 – neděle

Ráno po snídani jsme se obalili a vyrazili jsme k poslednímu cíli našeho výletu a to k Olomouci. Někdo vyrazil do plánované ZOO, nekdo do Bystrovan, kde se nachází Arboretum zásilkového obchodu Horizont a někdo do centra Olomouce prohlédnout si tamní orloj.
Postupně jsme se tedy rozloučili a vydali jsme se k domovům.

Závěr:

No a nakonec ještě shrnutí, počasí bylo tentokráte trošku vrtkavé, ale dalo se to přežít. Ubytování bylo skvělé, plně vyhovovalo pro rodiny s dětmi. Měli tam velkou zahradu s houpačkami, průlezkou, volejbalovým hřištěm a ohništěm, které jsme také využili. Opět jsme tedy zažili nádherný výlet a už se těšíme na další.

Fotografie:

Opět jsem vybral více fotek. Takže pokud máte zájem je vidět, tak se mrkněte sem:

Fotogalerie

Turistický výlet
„S trpaslíky na Praděd”

5. – 8. 7. 2007

Program:

5. 7. 2007 – čtvrtek

  • Odjezd 9:00 hod od bývalého cukrovaru. Vyrazíme směr první plánovanou zastávku – hrad Slovinec.
  • Po prohlídce hradu a nějakém tom občerstvení se vydáme na další cestu, tentokráte k místu našeho ubytování – chatě Relaxa, která je součástí hotelu Paramon v Suché Rudné.
  • Zde se ještě stihneme projít po okolí a pak už honem na večeři, která bude v hotelu.
  • Po večeři, pokud bude nálada, si můžeme sednout, třeba si zazpívat, popovídat a případně něco zahrát s našimi trpaslíky, k tomu nám může posloužit mimo jiné také zahrada chaty, ve které budeme ubytováni.

6. 7. 2007 – pátek

  • Po snídani vyrazíme auty k parkovišti Hvězda, kde zaplatíme parkovné a vyjedeme k chatě Ovčárna, kde necháme svá auta a dál již vyrazíme pěšky k hlavnímu cíli naší výpravy, nejvyšší hoře Moravy – Pradědu. Tady se můžeme nechat vyvézt na rozhlednu, případně poobědvat a o obědě zase pěkně zpět k autům.
  • Zdatnější si můžou udělat výlet např. na Švýcárnu, případně sejít do Karlovy Studánky pěšky.
  • Pokud zbude čas, tak se zajedeme podívat do malebného městečka, které je téměř po cestě a to do Karlovy Studánky.
  • Večeře bude opět v hotelu a po večeři, pokud bude nálada, si můžeme třeba i udělat táborák, opéct nějaké špekáčky a opět třeba i zazpívat.

7. 7. 2007 – sobota

  • Po snídani vyrazíme směr Rjevíz. Tady bychom se zašli podívat na tamní Velké mechové jezírko.
  • Po obědě by jsme se mohli zajet podívat do Lipové – lázně, kde bychom se mohli ochladit v jeskyních Na Pomezí a kdo nebude chtít ochlazení, může se popocházet po lázeňském parku, případně navštívit nedaleké město Jeseník.
  • Večeře bude opět v hotelu a jako vždy si můžeme sednout, něco zahrát, popovídat a případně i zazpívat. A pokud bude huť, tak i opět něco opéct.

8. 7. 2007 – neděle

  • Po snídani a předání chaty vyrazíme k Olomouci prohlédnut si ZOO na Svatém kopečku, případně podle zájmu si prohlédneme historické jádro Olomouce s jeho orlojem.
  • Po obědě se rozloučíme s Olomoucí a pomalu se rozjedeme k našim domovům.
Ubytování :
  • Chata Relaxa Suchá Rudná
    (8 pokojů, k dispozici jsou společné 4 soc. zařízení a sprchové kouty, dále potom společenská místnost a vybavená kuchyňka)
Doprava :
  • Vlastními auty (cesta tam asi 110km, celkem najezdíme asi 350km)
Stravování :
  • V hotelu polopenze, zbytek dle vlastního uvážení a příležitostí
Cena zájezdu :
  • Dospělí - 1020 Kč
    (3 x 200 Kč/ ubytování + 3 x 140 Kč/ polopenze)
  • Děti 3 – 13 let - 510 Kč
    (3 x 100 Kč/ ubytování + 3 x 70 Kč/ polopenze)
  • Děti bez nároku na lůžko a stravu zdarma
Poplatky :
  • Hrad Sovinec 60,- Kč/ 30,- Kč
  • Parkování na Ovčárně 180,- Kč / auto
  • Jeskyně Na Pomezí 80,- Kč / 40,- Kč
  • ZOO Olomouc 70,- Kč/50,-Kč (sk. nad 10 osob 40,-Kč os.)
Přihlášky :
  • Přihlášku na akci je nutno podat nejpozději do 22. 6. 2007
    u p. Koumara (Mob.: 724 794 005)
!!!!! Změny programu si vyhrazují trpaslíci !!!!!
Kategorie:
 
 
by R & T