M+M+M+M Koumarovi Vítejte nám přátelé!
 

S trpaslíky za Napoleonem

11. 4. 2009 - sobota

Na náš výlet se nás sešlo tentokráte čtrnáct a z toho bylo šest trpaslíků. Společně jsme vyrazili k prvnímu cíli a to Mohyle Míru. K památníku jsme dorazili bez problémů. Ještě před prohlídkou jsme se poohlédli po okolí a snažili jsme se najít v dálavách jeden z našich budoucích cílů - vrch Žuráň. Po krátkém pátrání se nám jej podařilo objevit. Následovala prohlídka památníku a samozřejmě i zkouška akustiky v něm. Chvíli jsme pak ještě poseděli v trávě na sluníčku a už jsme vyrazili do dalšího cíle - Slavkova u Brna.

Ve Slavkově jsme si dali oběd, který se bohužel neobešel tak úplně bez problému. Tak trošičku zapomněli na polévky, ale přenesli jsme se přes tuto drobnost a vyrazili jsme na prohlídku místního zámku. V zámku jsme absolvovali prohlídku a také jsme si prohlédli zámecký park. Poté jsme se vydali na výše zmiňovaný vrch Žuráň.
Na Žuráni nás přivítalo velmi pěkné počasí a ukázal se nám nádherný výhled na okolní krajinu, ve které se odehrála bitva „Tří císařů”. Pokochali jsme se výhledem a vyrazili jsme do Brna, kde jsme byli ubytovaní.
Večer jsme se ještě prošli v okolí ubytovny a někteří si šli zaplavat do místního bazénku. Pak jsme si na chvíli společně sedli a povykládali jsme si zážitky z cest. Jelikož jsme byli už celkem unaveni, tak jsme šli spát.

12. 4. 2009 - neděle

Nedělní ráno nás přivítalo slunečným počasím. Vyrazili jsme směr muzeum s názvem Anthropos. Tady jsme si prohlédli výstavní prostory, ve kterých se nachází spousta exponátů z dob dáno minulých včetně vycpaného mamuta. Také jsme měli příležitost si prohlédnout První mezinárodní výstavu oreginálů názvem Nejstarší umění střední Evropy , na které se nacházel i oreginál Věstonické Venuše.
Po prohlídce a louhém rozhovoru se zaměstnanci muzea jsme vyrazili na blízký hrad Veveří. Na Hradě jsme si dali něco k snědku a začali jsme si jej prohlížet. Následovala také prohlídka s průvodcem. Navštívili jsme snad všechna místa, ktará se na hradě dala navštívit, včetně hradního sklepení. Z radu se nám také naskytl pohled na brněnskou přehradu, která je momentálně vypuštěná.
Po prohlídce hradu jsme se dohodli, že se zastavíme u hráze brněnské přehrady. Přejeli jsme tedy s auty k přehradě, ale tam byly obrovské davy lidí, takže jsme měli problém zaparkovat. Po několika pokusech se to podařilo, ale lidí byl takový dav, že jsme nakonec procházku kolem přehrady vzdali a vyrazili jsme na ubytovnu.
Večer jsme si společně sedli a i s trpaslíky zazpívali spoutu písniček.

13. 4. 2009 - pondělí

Po snídani jsme vyrazili na neplánovanou výstavu, která byla umístěna v Letohrádku Mitrovských. Byla to výstava s názvem Arabela a byly tam vysaveny šelijaké kostýmy a rekvizity z pohádkového seriálu.
Po shlédnutí výstavy jsme vyrazili do Vyškova, kde jsme chtěli navštívit ZOO a Dinopark. Překvapil nás počet návštěvníků a dlouhé čekací doby, tak se část výpravy dohodla a změnili jsme cíl. Dali jsme si ještě ve Vyškově oběd a pak jsme vyrazili na státní zámek Bučovice.
Zámek jsme si prohlédli a pokračovali jsme dále směrem na ranč do Kostelan. Cestou jsme ale zahlédli větrný mlýna rozhodli jsme se, že si jej vyfotíme. Odbočili jsme tedy k mlýnu, zaparkovali poblíž a vyrazili jsme. Měli jsme štěstí, neboť v něm pan majitel a ten nám ukázal interiér a dokonce nám pustil i mlýn.
Po prohlídce mlýna jsme vyrazili na poslední zastávku na ranč v Kostelanech. Tady jsme se prošli, prohlédli jsme si okolí a stádo místních koní a pak už jsme se vydali na cestu k domovu.

Závěr:

Co říci závěrem? Asi se budu opět opakovat. Počasí nám vyšlo skvělé, krásně jsme se prošli. Domů jsme dorazili ve zdraví, plní zážitků a nezbývá než doufat, že se zase někdy sejdeme na dalším výletu.

Vstup do fotogalerie

Turistický výlet
„S trpaslíky za Napoleonem”

11. – 13. 4. 2009

Program:

11. 4. 2009 – sobota

  • Odjezd 900 hod od cukrovaru, odkud vyrazíme směr naše první zastavení a to do Slavkova u Brna, kde navštívíme Mohylu míru.
  • Poté bychom si mohli zajet do Slavkova u Brna, kde by jsme si mohli dát někde oběd a poté navštívit místní zámek, v němž se nachází několik prohlídkových tras, kterých by jsme dle chuti využili. Kdo nebude mít chuť na prohlídku zámku, může navštívit přilehlý zámecký park.
  • Po prohlídce zámku by jsme se vydali směrem k Brnu. Cestou by jsme se mohli zastavit na Žuráni, kde měl Napoleon hlavní stan před bitvou u Slavkova.
  • Poté by jsme se přesunuli do místa našeho ubytování, kde si po večeři můžeme třeba zazpívat, či něco zahrát.

12. 4. 2009 – neděle velikonoční

  • Po snídani by jsme mohli vyrazit na prohlídku brněnského muzea Antropos a podívat se na Mamuta.
  • Poté si můžeme vybrat, třeba bychom se mohli projít kolem Brněnské přehrady, případně navštívit tamní hrad Veveří.
  • Další možnou variantou by blo navštívit brněnský hrad Špilberk a jeho Kasematy, věž a podobně. Popřípadě se jít podívat na brněnskou starou radnici, kde se nachází brněnský drak
  • Večer opět volná zábava – zpívání, hry

13. 4. 2009 – pondělí velikonoční

  • Po snídani vyrazíme do Vyškova, kde navštívíme místní ZOO, která je zaměřena převážně na domácí zvířata a zároveň navštívíme Dinopark.
  • Pokud bude nálada, můžeme se stavit ještě ve Vyškově v Aquaparku.
  • Poté se již definitivně rozloučíme a vyrazíme k domovu.
Doprava :
  • Vlastními auty (cesta tam asi 110km, celkem najezdíme asi 250km)
Ubytování :
  • MLÁDEŽNICKÝ HOTEL JUVENTUS Brno (www.dmjuventus.cz)
    (V dva pokoje mají společné WC a sprchu. Na patře je kuchyňka se sporáky, mikrovlnou troubou a varnými konvicemi a společenská místnost. Hotel nabízí i malý plavecký bazén)
Stravování :
  • Večeře a snídaně vlastní – kuchyňský na patře viz výše
  • Obědy dle plánu po cestě
Cena zájezdu :
  • Dospělí i děti na lůžku - 400 Kč
    (2 x 200 Kč/ ubytování – cena v případě 3 osob na pokoji,
    v případě 2 osob na pokoji je cena 250 Kč/osobu a noc
    a v případě 1 osoby na pokoji je cena 300 Kč/osobu a noc)
  • Děti bez nároku na lůžko a stravu zdarma
Poplatky :
  • Mohyla míru 86,- Kč/osoba (Plné vstupné multimediální expozice a kaple)
  • Zámek Slavkov 60,- až 100,- Kč /osoba dle prohlídkové trasy
  • Špilberk 70,- až 160,- Kč /osoba dle počtu prohlídek
  • Veveří – 20,- Kč až 50,- Kč dle okruhu
  • ZOO Vyškov – 130,- Kč/dospělý, 90,- Kč dítě 3 - 12 let
  • Aquapark Vyškov 70,- Kč za osobu
Přihlášky :
  • Přihlášku na akci je nutno podat nejpozději do 31. 3. 2009 u p. Koumara a to buď na e-mail: mkoumar@centrum.cz nebo na mob.: 724 794 005
!!!!! Změny programu si vyhrazují trpaslíci !!!!!
Kategorie:
 
 
by R & T