M+M+M+M Koumarovi Vítejte nám přátelé!
 

Váhy

VÁHY [24.9. - 23.10.]
(Mužské, základní, vzdušné znamení, vládcem je Venuše; kulturní člověk)

JAK POZNÁTE 100 % VÁHY

Zpočátku na sebe příliš neupozorňuje, zaujme však vytříbeným vkusem, elegancí, melodickým hlasem, vtipnými postřehy a nakažlivým smíchem. Postavy je střední, plnoštíhle až silnější, hlavu má oblou, symetrickou, rysy v obličeji rovnoměrné. Pohled očí prozrazuje bystrého duchy, jemnost a váhavost, což se projevuje také rozkolísaností, náladovostí a nápadně se v nich zrcadlí radost i smutek. Říká se, že oči Váhy, Panny a Štíra nikdy nelžou, naopak prozrazují vnitřní citové rozpoložení. V sexuální oblasti se vyznají, bývají mistrnými milenci, rádi se mazlí a nekonečně vášnivě milují.

LÁSKA A PARTNERSTVÍ

Váhy jsou proslulé nerozhodností. Nesnášejí samotu, hádky a bezcílné diskutování. Mají v sobě zvláštní kouzlo, jsou citlivé a oplývají krásou a vášní Venuše.Jejich láska bývá často povrchní a krátkodobá. Skutečně hluboký cit potřebují více než fyzické tělo; taková láska vydrží mnohem déle. Neskonale touží po partnerské harmonii, souznění duše i těla, ale neumějí říkat NE, chtějí-li se s partnerem rozejít. Nesnáší komplikace, dohry na úřadech a u soudů.
Kdo hledá partnera tak říkajíc od všeho trochu – citlivého a bouřlivého, i když občas nerozhodného – ten je na správné adrese.

S KÝM SI VÁHY ROZUMÍ

Váhy si především rozumí se svými vzdušnými druhy, s Blíženci, jinými Vahami a Vodnářem. Všichni rádi analyzují vše, co je obklopuje, nechybí jim společenský duch, vzletné i zajímavé myšlenky a nápady, a jsou také intelektuálně založeni. Zejména rádi cestují a nebojí se nových nabízených možností.
Ohnivá znamení, zejména Lva a Střelce, nesmírně přitahují a okouzlují. Naleznou mnoho společného a vzájemně se dobře doplňují. S cholerickým a svéhlavým Beranem v mládí bojují o prestiž, až ve stáří bývají skvělými partnery. Někteří se chovají bezprostředně, jiní se projevují kousavou svéhlavostí. Opravdu záleží na individuální povaze, ascendentu a dalších faktorech.
Zemská znamení Býka a Pannu vcelku dobře snáší, neboť tato dvě znamení jsou velmi přizpůsobivá. Je třeba vždy vyjít na půl cesty a je to OK. Horší je to s Kozorohem – podivný, sarkastický projev a vtip mnohé útlocitné Váze nesedí. Jen Ti otrlejší a daleko ostřílenější mohou společně žít. Dokonce takovému soužití mohou přijít i na chuť. Těch však není mnoho.
Vodní znamení Štíra a Ryb se s Vahou shodnou, pokud se k sobě chovají tolerantně a s náležitou úctou. Problém je spojení s Rakem. Většinou každý z nich jinak smýšlí, obě znamení se příliš urážejí a většinou si nerozumějí. Samozřejmě, že existují i páry, které mohou mít jiné další faktory a motivaci ke společnému soužití, a těm to pak vychází.

JAK VÉST DIALOG S VÁHOU

Mile, jadrně, k věci, a přesto v přátelském tónu. Uctí-li Váha, že jí cosi zamlžujete či zamlčujete, naprosto vás odrovná svou výřečností a bystrým postřehem. Je dostatečně chytrá, takže si to umí spočítat a představit, je i natolik výmluvná, aby vás převálcovala, pokud si to hlásanými nepravdami opravdově zasloužíte. V opačném případě přímo holduje komplimentům, uznání, touží po obdivu a potlesku. Může se stát, že vypadne z role hostitele, a naopak ona se snaží být obskakována jako převzácný host. Zakrátko se však vzpamatuje. A co určitě nesnáší? Všednost, nudu, trvání na okamžitých odpovědích a jednoznačně také lidskou hloupost a omezenost!

ZNÁMÉ VÁHY

Brigitte Bardot, Gándhí, Oscar Wilde, John Lennon, Václav Havel

Kategorie:
 
 
by R & T