M+M+M+M Koumarovi Vítejte nám přátelé!
 

Výlet do Jižních Čech

Výlet do Jižních Čech

5. – 9. 7. 2006

Tak jsme se o státních svátcích zajeli podívat do Jižních Čech. Trošku jsme cestovali, trošku odpočívali a taky jsme se vykoupali. Projeli jsme řadu měst, vesnic a historických míst, navštívili jsme muzeum kočárů a historických vozidel v Pořežanech, jadernou elektrárnu Temelín, tedy její informační středisko. Poprvé jsme mohli vyzkoušet plavání v bazéně s Marinkou, tak jsme se zajeli vykoupat do bazénu v Českých Budějovicích. Prostě byl to skvělý výlet.

Ve středu jsme po cestě navštívili Kamenici nad Lipou, kde v místním zámečku měli nachystanou výstravu dřevěných hraček. Některé měli i přístupné na hraní dětem. Dali jsme si tady v místní restauraci oběd a pak jsme pokračovali dále.
Další naší zastávkou byl Jindřichův Hradec, kde jsme si prohédli náměstí a zámek. Mohli jsme zde také vidět rodinku čápů, která měla dvě mláďata.
Ve čtvrtek jsme měli celkem nabitý program. První cíl cesty bylo muzeum kočárů a historických vozidel v Pořežanech, kde jme mohli vidět spoustu motorek, aut a samozřejmě kočárů, z nichž některé se objevili ve filmech. Mají zde například kočár, který se objevil v pohádce S čerty nejsou žerty, motor k pile z filmu Na samotě u lesa a podobně.
V pátek jsme si dali trošku odpočinek. Poránu jsme byli pozváni na vyjížďku po Záblatském ryblíku. Poté jsme vyrazili do Českých Budějovic, do místního plaveckého stadionu, kde jsme poprvé zkoušeli plavat s Marinkou. Pro Marinku to byla premiéra, byla poprvé v bazéně a zdá se, že se jí to celkem líbilo. Po plavání jsme si prošli náměstí, dali jsme si oběd a jelikož bylo ještě dost času, tak jsme se rozhodli k návštěvě Třeboně. Tady jsme si prohlédli zámek, udělali nákupy a tím jsme zakončili páteční výlet.
V sobotu jsme se vydali na návštěvu jednoho velmi známého zámečku - Červená Lhota. Po krátkém bloudění (bohužel směrovky ještě v jižních čechách neznají) se nám jej podařilo nalézt a tak jsme si jej mohli prohlédnout. Jelikož už se nám nechtělo na žádné památky, ta jsme se rozhodli, že se pojedeme opět vykoupat do českobudějovického bazénu.
V neděli už nás čekala jen zastávka na vysočině u příbuzných a pak jen cesta domů.
Celý výlet byl skvělý, přijeli jsme příjemně unavení. Jo a nesmím zapomenout nechat poděkování hostitelům za pohoštění a ubytování.

Fotogalerie

Kategorie:
 
 
by R & T