M+M+M+M Koumarovi Vítejte nám přátelé!
 

Výlet na Bumálku

8. 5. 2008 – čtvrtek

Tento výlet byl trošičku zvláštní, hlavně v tom, že hlavním organizátorem jsme tentokráte nebyli my, ale naši kamarádi Mikulovi.
Postupně jsme se během dopoledne sjeli na chatě Bumbálka, která se nachází na rozhraní Jeseníků a Orlických hor, ve vesnici Horní Orlice, poblíž městečka Králíky.

My jsme se vydali po obědě na výlet na místo našeho seznámení - Peklo. Cestou jsme se zastavili v Žamberku, kde jsme se podívali do zámeckého parku. Také jsme se zastavili v muzeu hromosvodů, které je umístěno v rodném domě Prokopa Diviše. pak jsme pokračovali do Rychnova nad Kněžnou. V Rychnově jsme navštívili místní zámek a prohlédli jsme si jeho okolí.
Po prohlídce jsme jeli do vesničky Peklo, ve které se nachází chata našich kamarádů, ve které jsme se seznámili. o krátkém hledání se nám ji podařilo najít. Měli jsme štěstí, zrovna tam byli rodiče našich kamarádů a tak jsme si ji mohli prohlédnout a chvíli i posedět. Pak jsme se šli podívat k místnímu jezírku a jeli jsme zpět na chatu.

9. 5. 2008 – pátek

Po společné snídani jsme vyrazili na výlet s cílem navštívit dělostřeleckou tvrz Bouda. Auty jsme zaparkovali na Suchém Vrchu a odtud jsme vyrazili po červené směr tvrz. První část cesty byla po kamenitém povrchu, s kočárky to bylo horší, ale ještě se to dalo. Došli jsme až na kraj rovinky a následovalo prudké klesání. O majitele kočárků se v tom okamžiku pokoušel infarkt a chtěli se vrátit, ale společně jsme se dohodli, rozebrali jsme si děti a kočárky a společnými silami jsme tento prudký sráz překonali. Pod srázem pak pokračovala celkem pěkná cesta až k tvrzi.
Do tvrze jsme se dostali v pořádku a všichni jsme se vydali na prohlídku. Původně jsme si chtěli nechat kočárky u pokladny, ale nakonec vzhledem k charakteru prohlídky a tvaru chodby se holky vrátily po kočárky a celou prohlídku jsme absolvovali s nimi. Průvodce jen poznamenal, že už měli spoustu věcí dole, ale kočárky jsou tam poprvé.
Cesta zpátky byla pozměněna, holky šly po cestě do Těchonína a kluci zpět na Suchý vrch pro auta, aby vyzvedli holky v Těchoníně. Tady jsme se pak rozdělili. My jsme se ještě stavili po cestě u Králíků na jednom bunkru, ale byl zavřený, tak jsme jeli zpět do chaty.
Odpoledne jsme se vydali do České Třebové okoupat se v tamním aquaparku. Vyřádili jsme se i s Marinkou na tobogánu a pak jsme jeli zase zpátky.

10. 5. 2008 – sobota

V sobotu ráno jsme se vydali do nedalekého městečka Králíky, kde mají pěkné Vojenské muzeum se spoustou vojenské techniky. mimo jiné tady mají i plynovou masku pro služební psy.
Po jeho prohlédnutí jsme vyrazili do muzea řemesel v nedalekém Letohradu. Tady jsme si prohlédli muzeum a také jsme se byli podívat na pomník Járy Cimrmana, který zde byl slavnostně odhalen v roce 2004 u příležitosti stého výročí, kdy Jára Cimrman navštívil Letohrad (tehdejší Kryšperk).
Cestou zpět jsme se ještě zastavili nad městečkem Králíky, kde se nachází dědinky Kopeček, kde mají velký historický klášter.

11. 5. 2008 – neděle

V neděli ráno jsme se vydali ještě s jednou rodinou opět do České třebové do aquapqrku, kde jsme strávili celé dopoledne. Oběd jsme si dali v nedaleké čínské restauraci a vyrazili jsme k domovu.

Závěr:

Jako obvykle hodnocení počasí, které i tentokráte nezklamalo. Výlet se podařil, zajímavosti byly shlédnuty, tak co dodat? Snad jedině to, že se těšíme na další.

Vstup do fotogalerie

Kategorie:
 
 
by R & T