M+M+M+M Koumarovi Vítejte nám přátelé!
 

Pěší turistika do Chřibů

1. 5. 2003
#####
V 6:10 na autobusové nádraží dorazil první účastník, ke kterému se přidalo ještě 5 dalších a odjeli jsme směr Střílky. Odtud jsme vyrazili po zelené značce ke zřícenině Stříleckého hradu. Na hradě jsme udělali pár fotek, snědli první svačinku a vyrazili jsme dále. Chtěli jsme si trošku vyzkoušet jinou cestičku, což ve skutečnosti znamenalo malé prodloužení trasy a slézání asi 60-ti stupňového srázu.

Poté jsme se vrátili zpět na původní trasu po zelené. Na rozcestí u studánky jsme snědli další svačinku a po červené značce jsme vyrazili na Kazatelnu.

Z Kazatelny se nám naskytl velmi pěkný výhled na Chřiby, konkrétně na hrad Cimburk a Koryčanskou údolní nádrž. Na Kazatelně se oddělila skupinka s tím, že mají jít hrát divadlo a proto musí být dříve doma. Na další cestu jsme tedy zbyli jen tři, což nás od ní samozřejmě neodradilo. Pokračovali jsme ještě kousek po červené a na rozcestí pod Kazatelnou jsme odbočili na zelenou k velkomoravskému hradišti - Sv. Klimentu. Zde jsme si zkusili jak jim pěkně znějí zvonky a šli jsme dál.

Po žluté značce jsme dorazili až ke zřícenině hradu Cimburk, kde jsme snědli poslední svačinu, opět udělali pár fotek a chvíli si odpočinuli před poslední částí naší cesty.

Poslední část trasy vedla po zelené značce až do Koryčan. Cestou jsme, kromě nádherné přírody a jiného, viděli pěstitelskou stanici na lesní stromy (modříny, borovice, atd.) a kapličku v Koryčanech.

Do Koryčan jsme dorazili o něco dříve, takže jsme si stihli dát ještě i zmrzlinu v místní hospůdce. Prohlédli jsme si také Koryčanské náměstí s kašnou a v 15:12 jsme odjeli domů.

Závěr:
#####
Malou účast jsme si vysvětlili skutečností, že ještě v 5:00 ráno pršelo. Nakonec se počasí ale umoudřilo, pláštěnky jsme vytahovat nemuseli a tak jsme opět prožili krásný den v přírodě s ještě krásnějšími zážitky.

Fotogalerie

Pěší turistika do Chřibů

1. 5. 2003

Program:

  • Sraz účastníků na autobusovém nádraží v 6:10 hod.
  • Odjezd autobusem v 6:17 hod. přes Kroměříž do Střílek
  • Odtud pěší asi 20km túrou po trase : Střílky - Střílecký hrad - údolní nádrž Koryčany - pískovcová skála Kazatelna - velkomoravské hradiště a cyrilometodějská stanice z 9. století Sv. Kliment - zřícenina hradu Cimburk - Koryčanská kaple - Koračanský chodník - Koryčany
  • Návrat autobusem v 15:12 nebo v 17:08 hod. z Koryčan
  • Příjezd do Holešova v 16:40 nebo 18:40 hod.
Kategorie:
 
 
by R & T