M+M+M+M Koumarovi Vítejte nám přátelé!
 

Přechod přes Chřiby

15. 5. 2004
######
Pěkné jarní slunce vylákalo na dnešní výlet celkem 18 účastníků. Vyrazili jsme tedy vlakem do Kroměříže. Vlak naštěstí neměl zpoždění, takže jsme v poklusu stihli přestoupit na autobus, který nás dovezl až na Bunč. Z Bunče jsme vyrazili po červené značce, ovšem v prvopočátku jsme si nevšimli, že má žluté oraje - tedy je pro cyklisty a ta pro turisty vede jiným směrem. Naštěstí jsme si to uvědomili asi po 300 metrech a tak jsme se vrátili na tu správnou cestu a mohli jsme tak pokračovat k první zastávce na naší cestě - rozhledně na vrcholku hory Brdo.

Rozhledna je sice ještě nedostavěná, ale měli jsme štěstí, neboť právě na její stavbě pracovali dělníci, kteří bylo ochotní nás dopravit na její již dostavěnou část a tak jsme se mohli pokochat krásným výhledem na celou oblast Chřibů.

Po prohlídce jsme okolí jsme vyrazili na další cestu směr hrad Buchlov. Cestou jsme odbočili kousek z červené podívat se na Buchlovský kámen, kde jsme si dali svačinku a opět jsme se vrátili na červenou trasu. Cestou jsme mohli obdivovat statek Zikmundov, dále pak pěknou hájenku u Buchlova a Buchlovský dvůr.

Dále z Buchlova jsme se rozdělili na dvě skupiny - první naše nastávající maminka s manželem, pokračovala do Buchlovic po žluté značce a druhá zbývající pokračovala dál po zelené, aby mohla shlédnout kapli sv. Barborky a pokračovat dále až do Velehradu.

Opět jsme se sešli téměř kompletní na nádraží ve Starém Městě u Uh. Hradiště. Záměrně píši téměř, neboť skupinka několika turistů nestihla autobus na Velehradě a tak museli jet pozdějším spojem. Domů jsme tedy dorazili různě, ale ve zdraví.
Závěr :
*****

Počasí nám tentokráte velmi přálo, což se také odrazilo v počtu účastníků. Pršet začalo až večer, ale to už jsme byli všichni ve zdraví doma. Cesta byla skvělá, až na malé počáteční zaváhání, které bylo způsobeno špatným označením začátku cesty - první červená značka byla dosti daleko od rozcestníku a tak nebylo zřejmé, kam máme jít. Opět jsme tedy zažili jeden nádherný výlet.

Fotogalerie

Přechod přes Chřiby

15. 5. 2004

Program:

  • Sraz účastníků bude v6:50 hodna vlakovém nádraží. Vlak odjíždí v 7:07 směr Kroměříž, odkud v 7:30 odjíždí autobus na Bunč.
  • Celou naší trasou pochodu nás povede červená značka z Bunče (rekreační chata na hřebeni Chřibů) přes nejvyšší vrchol Brdo (587m) a pískovcový útvar Buchlovský kámen na hrad Buchlov, dále kolem kaple sv.Barbory přes Chabanč a Nový Dvůr až na Velehrad, kde bude podle individuálního zájmu a hlavně času možná prohlídka tohoto významného církevního místa.
  • Délka fyzicky nenáročné trasy je asi 18 km.
  • Předpokládaný návrat v 16:10 hod autobusem z Velehradu na vlak v 16:30 hod do Starého Města. Příjezd do Holešova v 17:08 hod.
Doprava :
  • Jak bylo již zmíněno – vlakem a autobusem tam i zpět. Cena jízdného asi 100,-Kč, při využití skupinového vlakového jízdného asi 70,-Kč.
Stravování :
  • Jídlo a občerstvení jako obvykle sebou. Využití restauračních služeb bude možné na Bunči, Buchlově a Velehradě.
Výbor oddílu turistiky si vyhrazuje právo změn !

Případné další informace získáte u p. Krejčiříka nebo p. Koumara osobně

nebo na tel. č.: 573 324 277 (685 277), resp. 573 324 475 (685 475)

Není nutné se přihlašovat, stačí přijít včas na sraz před odjezdem vlaku
Kategorie:
 
 
by R & T