M+M+M+M Koumarovi Vítejte nám přátelé!
 

S miminky na Znojemsko

28. 9. 2006 – čtvrtek

Na tento výlet se sjely celkem čtyři rodinky. Cesta proběhla celkem hladce a tak jsme do místa ubytování dorazili kolem poledne.Po ubytování jsme se vydali obhlédnout okolí a taky si dát něco na zub. Podařilo se nám celkem rychle nalézt restauraci, kde jsme si dali něco k snědku a poté jsme vyrazili na první plánovanou vycházku. Cesta to byla ze začátku velmi pěkná, ale pak se to nějak zvrhlo. Kočárky jsme museli nést a do skal si navzájem pomáhat.

Obdiv patří nastávajícím maminkám, že tuto trasu zvládly. Poté, co jsme dorazili na schůdnou cestu, jsme se rozhodli pro změnu rasy, neboť vzhledem ke zdržení bychom se asi nestihli vrátit k večeři.Po večeři jsme ještě shlédli večerníček a pak jsme šli postupně uložit děti ke spánku. Někteří si jako obvykle sedli a trošku společně pozpívali.

29. 9. 2006 – pátek

Ráno jsme vyrazili do obce Bítov. Po cestě jsme se ještě stavili v jednom místním obchůdku. Byl to klasický vesnický obchůdek, ve kterém jsme si vystáli řadu a po nakoupení jsme pokračovali v cestě.V plánu bylo navštívit muzeum veteránů v Bítově, toto se nám bohužel nepodařilo, neboť muzeum je otevřeno pouze v červenci a srpnu. Tak jsme tedy vyrazili směr hrad Bítov. Cestou jsme narazili na záhadné „Houbičky”, které, jak se později ukázalo, byly kuličky do paintbolové pistole.Prohlídka hradu probíhala celkem zajímavě. sešlo se na ní celkem dost dětí, takže výklad byl docela obtížný, ale paní průvodkyně to obstála vcelku v klidu. V expozicích, kde se nacházely vycpaná zvířátka téměř neměla šanci něco říci. Naštěstí měla velkou trpělivost a i přes nemalé rušení výkladu zvládla udělat prohlídku zajímavou.Po prohlídce hradu Bítov jsme se občerstvili a šli jsme si prohlédnout také místní ZOO koutek. všem se nám velice líbil. Měli zde spoustu krásných zvířátek. Asi nejzajímavější byl králík, který byl ve výběhu společně se spoustou morčat. Taky tady měli ohradu s kozami, ale ty dokázaly celkem lehce tuto ohradu přeskočit. Poté jsme se vydali zpět, kde pro nás měli již připravenou večeři.Po večeři následoval opět večerníček a obvyklý program.

30. 9. 2006 – sobota

Ráno jsme se nasnídali a vyrazili jsme na další plánovaný výlet a to do Vranovského zámku. Po zakoupení lístků jsme se ještě chvíli kochali okolím a pak jsme si šli prohlédnout zámek. Informace o zámku, které se obvykle říkají tentokráte nelhaly. Zámek se může opravdu řadit mezi nejkrásnější u nás. Také jsme si prohlédli výstavu, která byla věnována kávě a čokoládě.Poté jsme se dohodli na změně programu, neboť jsme byli většinou utrmáceni. Rozhodli jsme se pro vyjížďku lodí po Vranovské přehradě. V restauraci u přehrady jsme si stihli dát ještě oběd a pak jsme se nalodili na loď. Cesta lodí trvala asi dvě hodiny a její délka byla 35 kilometrů. Cestou jsme mohli sledovat nádherné okolí přehrady se spoustou chat a rekreačních zařízení. V polovině cesty jsme si vyfotili také hrad Bítov. Také jsme mohli vidět staré vodní miny z druhé světové války, které byly u břehu.Po vystoupení z lodi jsme se ještě zašli podívat na zavěšený most a pak jsme již ujížděli zpět, abychom stihli večeři. Tu jsme stihli jen tak tak. Jako obvykle jsme ještě shlédli večerníček a zbytek večera probíhal jako obvykle.

1. 10. 2006 – neděle

Po snídani a vyklizení pokojů jsme se postupně vydali na další cestování. Někteří rovnou domů, někteří ještě zůstávali v okolí Vranova a někteří se vydali do ZOO ve Vyškově.Jelikož jsem byl mezi těmi, co navštívili ZOO Vyškov, tak popíši jeho návštěvu.Po malém bloudění po Vyškově se nám zdárně podařilo zaparkovat v poli, neboť parkoviště u ZOO bylo úplně plné. To nás ale neodradilo a tak jsme se vydali na prohlídku. Po vstupu jsme se chvíli jen tak rozhlíželi a nejbližším autobusem jsme se vydali do Dinoparku. Tady nás čekala obrovská brána, kterou jsme prošli a za kterou nás uvítali a letmo nám popsali možnosti Dinoparku. Využili jsme nabídek a postupně jsme si prošli celý Dinopark. Také jsme si prohlédli film o pravěku, který byl v provedení 3D. Bylo to velmi zajímavé. Také jsme se vyfotili s ještěry a postupně jsme si je prohlédli. Dokonce zde mají i tři pohyblivé dinosaury. Pak málem došlo k nehodě. Jeden z nich se pokusil sežrat jednu naši spolucestující, ale vše dobře dopadlo, byla zachráněna. Po důkladné prohlídce jsme se vydali autobusem zpět do ZOO.V ZOO jsou zaměření hlavně na zvířata chovaná v domácím prostředí - slepice, kačeny, kozy, koně, krávy atd. Postupně jsme si prošli celou ZOO a navštívili jsme i babiččin dvorek, kde byla spousta koz, tele, slepice a další zvířátka. Také jsme si zakoupili v pokladně krmení pro zvířátka a tak jsme zkoušeli krmit. Nejvíce snad šmakovalo kozám.Poté jsme se již definitivně rozjeli k domovům.

Závěr:

Závěrem bych chtěl poděkovat za ubytování a hlavně za jídlo bylo velmi dobré a hlavně výběr jídel byl nezvyklý. Počasí nám velmi přálo, tedy až na ranní mlhy, které dělaly hlavně problémy při focení. Těhotné mamky byly statěčné a vydržely toho opravdu hodně, zvláště ta první výprava jim dala asi dost zabrat. No snad budou mít chuť s námi ještě někam jet.


Fotogalerie

Turistický výlet
„S miminky na Znojemsko”

28. 9. – 1. 10. 2006

Program:

28. 9. 2006 – čtvrtek

  • Odjezd 9:00 hod od Internátu „A” SPŠ MV Holešov, se zastávkami dle potřeby
  • Jak dojedeme, tak dojedeme, ale podle odhadu nejpozději do 13-ti hodin bychom měli dorazit do místa ubytování v obci Chmelnice u Vranovské přehrady.
  • Předpokládám, že miminka se vyspí po cestě, takže bychom se naobědvali a pak bychom navštívili zříceninu hradu Cornštejn, kde absolvujeme prohlídku, která by měla být domluvena na 15-tou hodinu. Poté bychom se prošli po okolí, každý dle chuti a možností. Procházka na hrad je celkem asi 6 km.
  • Večeře bude v penzionu. Po večeři, pokud bude nálada, si můžeme sednout na nějakém pokoji a třeba si zazpívat, popovídat a případně něco zahrát s našimi trpaslíky.

29. 9. 2006 - pátek

  • Ráno, po snídani bychom mohli vyrazit do Bítova, kde necháme zaparkované naše auta a půjdeme si prohlédnout zdejší muzeum veteránů.
  • Poté se vydáme po červené značce směrem ke hradu Bítov. Tady bychom mohli absolvovat prohlídku a podívat se do hradního ZOO. Pak bychom se vrátili zpět k autům a vrátili bychom se do penzionu. Délka trasy je asi 6km.
  • Večeře bude opět v penzionu a po večeři, pokud bude nálada, si můžeme opět sednout, stejně, jako předešlý večer, případně se ještě popocházet po okolí

30. 9. 2006 - sobota

  • Po snídani a vyspinkání do růžova se vydáme do nedalekého Vranova nad Dyjí, kde si prohlédneme jeden z nejkrásnějších zámků u nás.
  • Kdo nebude mít zájem o prohlídku, může se vydat na procházku kolem Vranova po žluté značce, která má asi 5km, popřípadě navštívit muzeum Českého opevnění.
  • Po obědě bychom se vydali z Vranova nahlédnout do zákoutí národního parku Podyjí a to po červené přes Zadní Hamry k vyhlídce u Obelisku, popřípadě i dále. Zpět se půjde stejnou cestou, takže délku si určíme dle momentální nálady a sil. K Obelisku a zpět je to asi 10 km.
  • Večer jako obvykle večeře v penzionu a volná zábava

1. 10. 2006 - neděle

  • Po snídani a předání ubytovacích prostor bychom vyrazili směrem k domovu
  • Po cestěse zastavíme ve Vyškově, kde bude na výběr návštěva aquaparku (informace pro návštěvníky) a nebo nové atrakce – Dinoparku. Pokročilejší a otrlejší mohou zvládnout obojí.
Ubytování :
  • Penzion Cornštejn Oslnovice – Chmelnice, u Vranovské přehrady
    (2 lůžkové pokoje s možností přistýlky, balkón, koupelna s umyvadlem, sprchou a WC)
Doprava :
  • Vlastními auty (cesta tam asi 200km, celkem najezdíme asi 500km)
    je nutné mít dálniční známku!
Stravování :
  • polopenze v penzionu, zbytek dle vlastního uvážení
Cena zájezdu :
  • Dospělí 1050,00 Kč (200,00 Kč ubytování, 150,00 Kč polopenze)
  • Děti do 12 let 750,00 Kč (100,00 Kč ubytování, 150,00 Kč polopenze)
  • Děti bez nároku na lůžko a stravu zdarma
Poplatky :
  • Zřícenina Cornštejn *) 30,00 Kč
  • Museum veteránů 15,00 Kč
  • Bítov *) – palác 65,00Kč, Zbrojnice 85,00 Kč, Vodní svět 15,00 Kč, Kaple 10,00 Kč, Hradní zahrada - ZOO barona Haase 30,00 Kč
  • Vranov nad Dyjí *) – I. okruh – 75,00 Kč, II. okruh – 25,00 Kč, III. okruh – 30,00 Kč, IV. okruh – zámecká zahrada – 50,00 Kč
  • Aquapark Vyškov *) – 90,00 Kč /2 hod.
  • Dinopark Vyškov *) – 100,00 Kč

*) orientačí cena

Přihlášky :
  • Přihlášku na akci je nutno podat nejpozději do 1. 9. 2006
    u p. Koumara (Tel. 974 685 475, mob.: 732 749 525)
!!!!! Změny programu si vyhrazují trpaslíci !!!!!
Kategorie:
 
 
by R & T